Personvern og informasjonskapsler

Hva er femini.no

Femini.no er en nettsiden til gynekolog Martin D. Sørensen på Jessheim.

Hvilke personopplysninger samler siden inn?

Informasjonskapsler / cookies

Informasjonskapsler, også kalt cookies, er små tekstfiler som ligger på nettsider du besøker som lastes ned og lagres på din datamaskin når du åpner en nettside. Informasjonskapsler er verktøy som gjør bruk av internett mye enklere og mer praktisk i hverdagen siden det øker brukervennlighet og gir nettstedeier mulighet for å tilby sider som er bedre tilpasset den enkelte brukers vaner og foretrukne atferd. Disse sidene bruker blant annet informasjonskapsler fra tredjeparter som gir nettstedeier adgang til statistikk over hvordan sidene brukes slik at sidene kan forbedres kontinuerlig, til tilpasset annonsering,  til innlogging for tekstbidragsytere og for bruk av kommentarfeltene.

Du kan lese mer om informasjonskapsler på Nasjonal kommunikasjonsmyndighet sine nettsider.

Språk

Hvis du skifter språk vil siden legge igjen en informasjonskapsel som vil føre deg tilbake til det samme språket du brukte siste neste gang du besøker sidene. For eksempel: hvis du skifter språk til engelsk en dag og forlater sidene for så å komme tilbake dagen etter vil du automatisk bli ført tilbake til femini.no/en- versjonen av sidene. For å komme tilbake til norsk eller et annet språk skifter du bare språket tilbake.

Kommentarfelt

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.

Google Analytics

Femini.no benytter Google Analytics for statistikk over bruken av nettsidene. Når du besøker denne nettsiden lagres grunnleggende informasjon om din nettleser, operativsystem og nettforbindelsen du benytter, samt informasjon om hvor lenge du er på sidene og hvilke sider du er på til bruk for statistikkformål. Dette verktøyet viser oss hvilke sider som leses, eventuelle søkeord som benyttes, tekniske løsninger som brukes for å vise sidene, som feks mobil, nettbrett eller PC samt hva slags nettleser som benyttes. 

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Kontaktskjemaer

Benytter du vårt kontaktskjema vil meldingene sendes med HTTPS, Hypertext Transfer Protocol Secure, som vil sørge for kryptering mellom deg som bruker og serveren til femini.no. Vi ber deg likevel ikke sende sensitive opplysninger slik som konkrete helseopplysninger, personnummer eller lignende for sikkerhets skyld. Slike opplysninger må du ta opp direkte med din behandler.

For ansatte og brukere av nettsiden

Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Opplysningskrav fra bransjelovgivning

Femini.no har per i dag ikke innlogging for brukere, men vil følge normer for e-helse som er relevante for siden. Se www.normen.no for mer informasjon.